Waar zijn de sieraden van gemaakt?

Al onze sieraden worden handgemaakt in ons atelier door het PaperPlane Studio team. Mocht je vragen hebben over de materialen van onze sieraden kun je altijd contact opnemen via info@paperplanestudio.nl

Stainless steel

De meeste sieraden in onze webshop worden gemaakt van ''Stainless Steel'' ook wel roestvrij staal of RVS genoemd. Het voordeel van deze sieraden is dat ze nikkelvrij zijn en iedereen deze sieraden dus kan dragen. Stainless steel is een harder metaal waardoor deze minder snel krast ten opzichte van 925 sterling silver sieraden. De snelheid van de verkleuring van deze sieraden hangen af van de PH-waarde van je huid. Ook kan het proces versnelt worden door het gebruik van chemicaliën zoals schoonmaakmiddelen, shampoo en parfum.  

DQ Metaal

 

Veel van onze bedels zijn gemaakt van DQ (Designer Quality) metaal. Dit betekend dat de bedels zijn gemaakt van een brass materiaal + een plating. In ons geval is de plating zilver en goud. Hoe snel de verkleuring begint hangt af van de PH-waarde van je huid en hoe dik het laagje plating is. Deze sieraden blijven lang mooi mits je er zorgvuldig mee om gaat.

 

925 Sterling Silver & 18K gold plating

 

925 Sterling Silver bestaat voor 92,5% uit zilver en voor 7,5% uit ander metaal. Om het zilver te versterken wordt er een ander metaal toegevoegd. 100% zilver is namelijk te zwak om sieraden van te maken. Voor gouden sieraden wordt een 925 Sterling Silver sieraad gebruikt met een plating van 18K Gold.

Hoelang het 18K Gold Plated sieraad mooi blijft hangt af van de dikte van het laagje goud en het gebruik van de sieraden. Het proces van verkleuring word namelijk versnelt door chemicaliën, zeewater, make-up etc.

Zilver krijgt een bruine kleur van licht en lucht en wordt daardoor iets doffer. Dit noem je oxideren. Tegen oxideren kun je niks doen. Dit is makkelijk op te lossen door het zilver op te poetsen.

 

Om de sieraden zo lang mogelijk mooi te houden hebben wij een lijst met tips voor het onderhoud van de sieraden samengesteld. Deze lees je hier.


 »