Hoe houd ik mijn sieraden mooi?

Om je sieraden zo lang mogelijk mooi te houden hebben wij een lijst met 10 handige tips samengesteld.

 

1. Geen aanraking met water - Douche en zwem niet met je sieraden. Zeep resten, chloor en zout kunnen achterblijven op en in je sieraden wat uiteindelijk voor verkleuring zorgt.

2. Vrijhouden van parfum en of crème - Laat je sieraden niet direct in aanraking komen met zeep, parfum, make-up, body lotion en haarspray.

3. Zweten - Doe je sieraden af wanneer je weet dat je zwaar werk gaat verrichten of begint aan een heftige work-out. Zweet tast je sieraden aan en daarnaast is het zonde als je de sieraden verliest.

4. Doe je sieraden af voor je gaat slapen- Sieraden slijten sneller als je ze blijft dragen en er bestaat een kans dat je sieraden kapot gaan tijdens het slapen.

5. Goed bewaren - Het beste is om je sieraden op een koele donkere plek te bewaren. Zoals in een sieradendoosje of zakje.

6. Verklein de kans op knopen - Sluit kettingen, armbanden en andere sieraden met een sluiting voordat je ze opbergt. Dit verkleint de kans dat er een knoop ontstaat in je sieraden.

7. Doe je sieraden als laatste om - Het beste is om je sieraden als allerlaatste om te doen. Zo vermijd je de kans dat je blijft haken achter je kleding of dat er make-up, body lotion of iets dergelijks op je sieraden komt.

8. Vermijd grote druk - Vermijd te grote druk op armbanden van elastiek. Doe ze met beleid om zodat de rek goed in het sieraad blijft.

9. Kijk uit met chemische producten - Als je in aanraking komt met chemicaliën, doe je sieraden dan af. Draag ze niet tijdens het schoonmaken.

10. Pas op met zonlicht of de zonnebank - Stel je sieraden niet bloot aan fel zonlicht of de zonnebank. Hierdoor kunnen je sieraden gaan verkleuren.


«   »