image-from-rawpixel-id-1228533-jpeg.jpg

Wat te doen op:

23 September 2020

Bon Bini dushi! Ik kom net terug van mijn vakantie op Curaçao. Wat mij betreft een echte aanrader. Ook als je niet van strandvakanties houd zijn er genoeg leuke dingen te doen op dushi Korsou. Ik neem je in deze post mee naar de beste restaurants, leukste hotspots en de mooiste stranden. Ook vertel ik wat praktische informatie over het eiland en de dingen die je niet mag vergeten in te pakken.

Good food

Dineren met je voetjes in het zand. Aan goed eten is er zeker geen gebrek op Curaçao. De keuken bestaat namelijk uit een mix van verschillende wereldkeukens. Hierdoor vind je veel afwisseling van gerechten op de kaart. Per categorie (ontbijt, lunch, diner)  zal ik onze favorieten benoemen met de bijbehorende gerechten die je geproefd MOET hebben. 

Where to miss?

Op Curacao is het een must om een auto te huren. Zonder een auto ben je aangewezen op het openbaar vervoer. Dit is een optie maar een stipt tijdschema is er op Curacao niet. Wij besloten daarom een auto te huren. Dit deden wij bij De Vos Autoverhuur. Ricardo levert de auto persoonlijk bij je af en verzorgd alles tot in de puntjes. Een echte aanrader! 

 

Tip: Je kan je internet bundel niet gebruiken op Curacao. gebruik de app MAPS.ME om te navigeren op het eiland zonder internet.

Strohoed en Cocktail

What's next

Of je nou komt voor de zon, actie of cultuur. Voor ieder is er wel wat wils op Curaçao. Wat wel echt een must see/do is is een dagtrip naar klein Curaçao. Deze boekten wij via ''De Mermaid'' en was all inclusive. Echt een onvergetelijke dag. Doe dit wel richting het einde van je vakantie. Op klein Curaçao is de kans op verbranden groter. 

Good to know

Belangrijke nummers

Politie/Brandweer: 911

Ambulance: 912

Ziekenhuis: (+5999) 7450000

Noodgevallen: 910

Toeristisch noodnummer: 917

Vliegveld: (+5999) 8391000

Tijdzone

Curacao ligt in tijdzone UTC-4 dat betekent dat het afhankelijk van de zomer of wintertijd in Nederland 5 of 6 uur vroeger is.

Elektriciteit

De netspanning op Curacao is lager dan in Nederland. Dit betekent dat sommige aparaten niet zullen werken. Stopcontacten kunnen verschillen. Het is daarom handig om een wereldstekker mee te nemen.

Water

Het water op Curacao is veilig om te drinken. Het bevat geen chloor en is smaak en geurloos.

Geldzaken

Op Curacao ga je terug in de tijd en betaal je met de Antiliaanse gulden (NAFL of ANG). Deze kan je wisselen bij de bank tot een maximum van €250,- per dag. Om geld te kunnen wisselen heb je je vliegticket en paspoort nodig.

 

Fooi: Bij restaurants is een fooi van 10% van de totaalprijs gebruikelijk.Bij sommige restaurants is de fooi inbegrepen dit staat aangeduid op de bon.

Verkeersregels

Op Curacao rijd je net zoals in Nederland rechts. Het verkeer is echter totaal niet te vergelijken met het verkeer in Nederland. Over het algemeen geldt: recht doorgaand verkeer gaat voor. De maximale toegestane snelheid ligt tussen de 60/80 km per uur.

O   Onderwatercamera

O   Wereldstekker

O   Waterproof telefoonhoesje

O   Camera

O   Zonnebrand (veel)

O   Deet

O   Snorkel

O   Waterschoentjes

Packinglist

© 2020 Design by PaperPlane Studio with 

  • White Instagram Icon
  • White Facebook Icon
  • White Pinterest Icon